Dakgoot

Er zijn veel verschillende goten. Om te weten welke goot u heeft hebben we hieronder een opsomming staan per type goot. Daarbij hebben we een korte omschrijving over de eigenschappen/vorm ze en waar ze worden toegepast.

Soorten dakgoten

 • Bakgoot
  Een bakgoot is de meest toegepaste goot in Nederland. De bakgoot bestaat uit een rechthoekig goot met een platte bodem. De goot rust meestal op houten klossen of wordt met beugels aan de muur gemonteerd. De bakgoot wordt vaak afgetimmerd met een houten beplating (boeiboord). De goot is meestal gemaakt van zink, polyester of kunststof.

 • Blokgoot
  Blokgoten zijn ook rechthoekige bakken. Deze bakken worden oorspronkelijk gemaakt van hout die hol geschaaft worden. Blokgoten komen niet veel meer voor, maar zijn nog wel te vinden bij monumentale gebouwen. Blokgoten worden soms ook ribgoten genoemd. Tegenwoordig kan je de goten ook van polyester of kunststof laten maken.

 • Mastgoot
  De mastgoot heeft een halfronde vorm. Ze worden meestal gemaakt van zink vanwege de uitstraling, maar ze zijn er ook in polyester en kunststof. Mastgoten worden met beugels aan de woning of schuur gemonteerd.

 • Zakgoot
  Een zakgoot wordt gebruikt bij gebouwen waarbij twee schuine daken op elkaar uitkomen of tussen een schuin dak een een muur.

 • Kilgoot
  Een kilgoot wordt gebruikt tussen 2 schuine daken die in een hoek op elkaar uitkomen. Deze hoek wordt ook wel een kilkeper genoemd. De kilgoot komt vaak uit in een bak-, blok- of mastgoot om het hemelwater verder af te voeren.

Snelle service

Als u problemen heeft met uw dakgoot, kunnen wij uw dakgoot snel voor u vervangen of repareren. We hebben veel ervaring met alle soorten dakgoten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook in spoedsituaties kunnen wij u snel helpen zodat u zo min mogelijk overlast heeft van uw lekkage. Bel nu 035-7600430.

Goedemorgen en welkom bij Loodgieter Totaal!

 • Gediplomeerde spoedloodgieters
 • 24/7 verbonden met een centrale
 • Ruim 25 jaar ervaring in 't Gooi
 • Mobiele pin en contant mogelijk
 • Dag, nacht en zon- en feestdagen
Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, Ithodaalderop, Nefit, Agpo Ferroli, AWB

...wist u dat?

Dat onze storingsmonteurs 24/7 voor u klaar staan? Wij zorgen er op die manier voor dat we u op ieder gewenst moment snel van dienst zijn!

Met spoed een loodgieter nodig?
Wij zijn 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Ook op zon- en feestdagen.

Bekend via De Gouden Gids Telefoongids:

U vindt onze loodgieters ook in de Gouden Gids Telefoongids

Bel 035-7600430

...of laat u terugbellen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen direct contact met u op.