Daklekkage

De meest gebruikte dakvormen kan je in twee groepen verdelen: schuin dak en een plat dak. Alle daken kunnen wij herstellen of voorzien van nieuwe bedekking.

Platte daken

Een plat dak is gevoelig voor lekkages. Er zijn drie soorten platte daken:

  • "warm" dak - Bij een warmdak is de isolatie op de dragende constructie aangebracht. Op de isolatie wordt de dakbedekking aangebracht.
  • "koud" dak - Bij een koud dak is de isolatie onder de dragende constructie aangebracht. De dakbedekking is op de dragende constructie aangebracht. Omdat de constructie aan de "koude" zijde zit geeft deze manier vaker problemen omdat condens kan ontstaan in de dragende constructie. Hierdoor kan je vochtplekken krijgen en lijkt het dak te lekken of kan het vocht de contructie (in geval van hout) aantasten en zijn stevigheid verliezen.
  • "omgekeerd" dak - Bij een omgekeerd dak wordt de dakbedekking op de constructie aangebracht waarop isolatie wordt aangebracht. Om te zorgen dat de isolatie op het dak blijft liggen, wordt er ballast op het dak aangebracht, bijvoorbeeld grind of tegels. Het nadeel van een omgekeerd dak is dat er makkelijker plantengroei op kan ontstaan.

Lekkage plat dak

Bij een lekkage met een plat dak is soms moeilijk te bepalen waar de lekkage zich bevindt. Om dit goed in kaart te kunnen brengen, gebruiken wij de o.a. thermische camera's. Hiermee kunnen we goed in kaart brengen hoe het water zich verplaats in de constructie.

Bij een omgekeerd dak is het verhelpen van een lekkage veel werk. Eerst moet je de isolatie verwijderen voordat je bij de dakbedekking kan komen.

Om lekkage's te voorkomen heeft een plat dak onderhoud nodig. Het is verstandig om minimaal een maal per jaar uw dak schoon te maken. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, maar wij kunnen het ook voor u verzorgen.

Lekkage schuin dak

Bij een schuin dak centreren de lekkage punten zich vaak rond de goot en dakdoorvoeren, omdat het lood niet goed aansluit of de goot verstopt is en overstroomt. Maar ook door vorming van cohesie, kan het water naar binnen komen.

Contact en Service

Wij van Loodgietertotaal.nl zijn gespecialiseerd in het verhelpen van alle soorten lekkages van platte en schuine daken.

Ook wanneer u tijdens een hevige regenbui op zondag ontdekt dat uw dak lekt, wij komen direct langs. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

Bij daklekkage: bel nu 035-7600430.

 

Goedemorgen en welkom bij Loodgieter Totaal!

  • Gediplomeerde spoedloodgieters
  • 24/7 verbonden met een centrale
  • Ruim 25 jaar ervaring in 't Gooi
  • Mobiele pin en contant mogelijk
  • Dag, nacht en zon- en feestdagen
Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, Ithodaalderop, Nefit, Agpo Ferroli, AWB

...wist u dat?

Dat onze storingsmonteurs 24/7 voor u klaar staan? Wij zorgen er op die manier voor dat we u op ieder gewenst moment snel van dienst zijn!

Met spoed een loodgieter nodig?
Wij zijn 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar. Ook op zon- en feestdagen.

Bekend via De Gouden Gids Telefoongids:

U vindt onze loodgieters ook in de Gouden Gids Telefoongids

Bel 035-7600430

...of laat u terugbellen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen direct contact met u op.